top of page

Pismo otroka mami

Updated: Apr 20, 2020

Draga mama,


Tistega čarobnega dne se nisem rodil le jaz. Rodila si se tudi ti – moja mama. Čutim, da moram s tabo deliti kako zelo pomembna si zame.
V mojih očeh najpomembnejša. Najmočnejša. Najbolj pogumna. In najlepša. Ker si zame (skoraj) nenadomestljiva, si želim, da ne pozabiš nase, saj boš le tako lahko pazila name.


"Samo jaz vem kako zveni utrip tvojega srca od znotraj, kakšno melodijo narekuje tvoja kri, ki se preteka po žilah, ko si srečna, razburjena ali počivaš. Samo jaz vem, kako diši tvoja koža in moja najljubša hrana, tvoje mleko, ko me stisneš k sebi in me vtrajno pristavljaš k prsim, tudi ko nama dojenje ne steče takoj."

Ali ko se moj želodček ponovno oglasi sredi noči in te pokličem, ko si komaj zatisnila oči. Tako zelo rad se stisnem k tebi. Vsakokrat. Hvala, ker me razumeš.

Ko te ponovno kličem, je včasih le zato, ker pogrešam tvojo bližino ali pa se dolgočasim. Nikakor tega ne počnem, ker bi ti rad nagajal ali pa te jezil. Rad te imam in rad sem v tvoji bližini. Ko počivam jaz, lahko počivaš z mano tudi ti. Vse delo bo počakalo. Pomembno je za oba, da sva spočita in naspana, saj le tako lahko najbolje izkoristiva vsak dan posebej.

"Vedi, da nisi sama. Vidim kako se očka trudi, da bi ti pomagal. Tudi on se je z nama rodil tistega časobnega dne. Postal je očka. Nihče vama ni dal priročnika za uporabo ali načrta kako postati dober starš."

Ne bodi tako stroga do sebe. Zame si vsemogočna in najboljša. Napake, ki jih vidiš ti, zame ne obstajajo. Si vse, kar potrebujem. In si moja mama, za vedno! Rad te imam, tvoj otrok. <3

158 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page